Kan man lægge tag om vinteren?

lægge et nyt tag om vinteren eller renovere det gamle tag - er det en god ide eller er det bedst at vente til om foråret?Et spørgsmål som jeg ofte høre er – Kan man lægge tag om vinteren? Og dertil må jeg i de fleste tilfælde svar ja det kan oftest godt lade sig gøre bortset fra nogle enkelte undtagelser. I mange tilfælde kan det faktisk være en fordel at få lagt sit tag selvom det er vinter hvis taget er begyndt at være utæt. Når sneen ligger sig på taget skaber det en barriere mellem huset og det kolde vinter vejr. De betyder at en stor del af varmen fra huset stiger op og ligge sig mellem taget og sneen hvorved det nederste lag af sne vil begynde at smelte. På grund af alt den anden sne på taget kan dette vand ikke bare rende ned af taget og ud gennem tagrenden men render i stedet ind i huset gennem de utætheder der er i dit tag og kan derved forårsage vandskaber i huset. Derfor kan det i mange tilfælde være dumt at vente til foråret med at få renoveret sit eksisterende tag eller lagt et helt nyt tag.

Med mindre dit tag er fuldstændigt hvidt kan en professionel tagdækker stadig gå der, selvom der ligge en smule sne og is og de fleste type af tag kan sagtens skiftes selvom der er lidt koldt ude. Dog er der visse typer af tagsten der skal kobles sammen og her kan temperaturen være et problem. Men for de fleste som enten smeltes sammen med ild (som f.eks. tagpap), eller sættes fast med skruer (som et tegltag) er det slet ikke noget problem at få lagt et nyt tag selvom det er midt på vinteren.

Er du i tvivl kan du tage en snak med din lokale tagdækker og høre ham af. Ofte kan han også svare på hvad du ellers måtte have af spørgsmål ang. tage uden at det vil koste dig noget da langt de fleste professionelle tagdækkere tilbyder gratis rådgivning i håb om at få dig ind som kunde efterfølgende.

Kort sagt – Ja man kan godt lægge tag om vinteren (med undtagelse få enkelte tagtyper og hvor meget sne og is der er på taget)